zondag 20 september 2009

New York aan het IJ, Amsterdam aan de Hudson

Vanwege 400 jaar New York wordt op allerlei manier de band tussen Nederland en New York aangehaald. In het Parool van dinsdag 15 september stond een fraai luchtfoto mozaiek van Leonard de Vogel waarin New York en Amsterdam op natuurlijke wijze aan elkaar zijn gesmeed.
Het leuke is dat het ook goed inzicht geeft in de grootteverhouding van beide steden. Voor mij een eye-opener was dat het centrum van Amsterdam (binnen de Singelgracht) even groot is als Lower Manhattan (het deel van Manhattan ten zuiden van Houston Street). Dat geeft nog eens een aardig perspectief.
Als iemand tips heeft hoe je zoiets in een GIS systeem voor elkaar kunt krijgen houd ik mee aanbevolen!

1 opmerking:

 1. Amsterdam, 21 september 2009

  Beste Gert-Jan,

  Ik ben de bedenker en maker van de New York/Amsterdam-collage die vorige week in Het Parool verscheen. Aan het einde van jouw aardige reactie schreef je: "Als iemand tips heeft hoe je zoiets in een GIS systeem voor elkaar kunt krijgen houd ik me(e) aanbevolen!".

  Zou je mij willen laten weten wat je precies met deze opmerking bedoelde? Misschien kunnen we samen over jouw vraag nadenken.

  Overigens zij vermeld dat het copyright op het idee van het op deze manier samengevoegen van de steden New York en Amsterdam, en het op soortgelijke wijze samenvoegen van andere steden, bij ondergetekende berust.

  Met vriendelijke groet,

  Leonard de Vogel
  leonarddevogel@xs4all.nl

  BeantwoordenVerwijderen