zaterdag 16 mei 2009

It's hard to be Inspired!

Omdat ik weer eens met metadata bezig was (een validator voor gebruik in arcgis, binnenkort meer hierover) stuurde ik mijn browser weer eens richting Inspire portal.
De startpagina http://www.inspire-geoportal.eu opgezocht. Aldaar allereerst geconstateerd dat er slechts Engels als voertaal is, terwijl we zelfs in Nederland een vertaalde ArcGIS versie hebben. So be it.
Dan maar gelijk door naar de eerste van de quick links: de INSPIRE Metadata Catalogue. Die opent een nieuw window, met als enige tekst "Geo-Portal error". Hé?
Terug naar de startpagina, en als ik daarvandaan niet via de quick links maar via de "officiële weg" naar de catalogus ga er naast een introductietekst in vet staat: "Please note that we are experiencing some technical problems with the metadata catalogue. We are addressing the issue and the catalogue will be back online as soon as possible". De google cache leert me dat op 12 mei (inmiddels 4 dagen geleden) die tekst er ook al stond. As soon as possible?
En dat terwijl ESRI 27 februari nog trots aankondigde: "Het portaal dat toegang gaat bieden tot de Europese infrastructuur voor geografische informatie, INSPIRE, wordt ontwikkeld op het ArcGIS platform" (zie http://www.esrinl.com/content/nieuws.asp?id=580).
Ik hoop voor ESRI dat de versie die nu uit de lucht is nog niet op het ArcGIS platform ontwikkeld is. Of is het een publiciteitsstunt van ESRIs marketing afdeling? Eerst suggereren dat het oude portal technische problemen heeft om vervolgens het ArcGIS platform als reddende engel neer te laten dalen. Wordt ge- en vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten